RYKTE: Dino-Lite släpper nya 5 megapixel-mikroskop

Dino-Lite har sedan ett par år tillbaka haft mikroskop med 5 megapixel upplösning, men när den nya Dino-Lite Edge-serien kom i början av 2014, var många förvånade över att den bara fanns i 1.3 megapixel. Trots upplösningen tyckte många att den gav en bättre bild.

En av de stora fördelarna med Dino-Lite Edge var den förbättrade optiken som gav otroligt skarpa bilder, men även EDOF, som tar en skarp bild i flera skikt på ett objekt som annars har väldigt kort skärpedjup.

Bilden visar en bild tagen med och utan EDOF, Extended Depth of Field.

Bilden visar en bild tagen med och utan EDOF, Extended Depth of Field.

 

Nu finns det en bild på www.dino-lite.com som tyder på att Edge i 5 megapixel är på gång. De tidigare 5 megapixel-mikroskopen har nämligen alltid varit i metall, och Edge har alltid varit i plast. Men på bilden ser man nu ett mikroskop i metall, med texten Edge.

dino-lite-edge-5mp

Detta kan betyda att det inom väldigt kort kommer ett 5 megapixel-mikroskop från Dino-Lite. Vi ser varmt fram emot att testa det och återkommer med en fullständig test och jämförelse mellan gamla och nya modeller!

 

 

Författare:

Niclas älskar att titta på löjligt små saker i mikroskop, och spelar gärna en runda schack. Jobbar till vardags som webbutvecklare av bokningssystem på TimeCenter.