Hur fungerar Mikroskop? Lär dig allt på mikroskop.se!

Mikroskop undersöker bladNu lanseras Allt om Mikroskop – en guide till allt du någonsin har velat veta om mikroskop, och lite till.

Du som är lärare kommer att få värdefulla tips om hur du kan göra lektionerna roligare med mikroskop. Och för dig som redan använder mikroskop har vi mängder av kul tips, som gör undervisningen mer engagerande för dina elever.

Eftersom mikroskop även används inom både forskning och industrin, så kommer det även finnas en hel del artiklar om hur olika arbetsuppgifter förenklas med hjälp av olika typer av mikroskop.

Vi kommer bland annat testa och jämföra stereoluppar, stereomikroskop, USB-mikroskop och mikroskopkameror och erbjuda en köpguide som hjälper dig att hitta rätt bland alla prisklasser från några hundralappar upp till de mest avancerade mikroskopen.

I guiden kommer du hitta produkter från de flesta av de stora tillverkarna som t.ex. Carl Zeiss, Nikon, Leica, Leitz, Dino-Lite, Celestron, Bresser, Omano, och Meiji Techno,

För dig som mest är ute efter underhållning och intressant läsning, så kommer det att finnas artiklar med förbluffande fakta och intressant historia.

Häng med och följ Mikroskop.se på Twitter för att vara först att få veta när nya artiklar publiceras. Hör gärna av dig där om du har några artikelidéer eller om du är kunnig inom mikroskop och vill skriva en gästartikel.

Vi ses – i minst 200x förstoring!

Författare:

Niclas älskar att titta på löjligt små saker i mikroskop, och spelar gärna en runda schack. Jobbar till vardags som webbutvecklare av bokningssystem på TimeCenter.